Luka Ploče

Luka Ploče na skupu logističara u Brčkom

Predstavnici Luke Ploče sudjelovali su na skupu logističara LOGIN 09, u organizaciji Udruženja logističara Brčko distrikta BiH i pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH koji je održan jučer u prostorijama Pirometala. U interaktivnim predavanjima više od 100 sudionika razgovaralo je o temi Skupa Kontejnerski terminal Brčko – pogled u budućnost.

Ovogodišnji, deveti po redu, Skup logističara svečano je otvorio predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić.

Podršku Skupu LOGIN 09 dala je i kompanija BELISAR Logistics, koja je svojim radom zauzela mjesto među vodećim logističkim kompanijama na području Jugoistočne Evrope, kao i na svjetskom tržištu, gdje samostalno u direktnom kontaktu sa brodarima, željezničkim i lučkim operaterima ugovara i završava poslove.


Izvršni direktor za logističke operacije kompanije BELISAR Jovo Ilić naglasio je da je današnji skup omogućio razumijevanje i analiziranje ključnih pitanja u vezi sa budućnošću logističkih potencijala Brčko distrikta i kontejnerskog terminala u odnosu na jadranske i crnomorske luke. Ilić je rekao da isključivo suradnjom svih čimbenika na svim nivoima vlasti i kvalitetnim ulaganjem u infrastrukturu, prvenstveno u željeznice, možemo ostvariti opipljivi rezultati.

Uz Luku Ploče, gosti skupa bili su predstavnici luka Kopar, Split, Rijeka i Vukovar, zatim željeznica Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici značajnih špediterskih i logističkih kuća iz čitave Jugoistočne Europe.

Skup logističara LOGIN jedan je od najznačajnijih stručnih skupova iz oblasti logistike i transporta. U proteklih osam godina LOGIN je okupio više od 700 eminentnih stručnjaka, profesora, predstavnika javnih institucija, privatnih tvrtki, logističkih kompanija i transportnih kuća. LOGIN doprinosi mogućnosti sklapanja novih poslova i širenju poslovnih veza i kontakata, a jedan od osnovnih ciljeva je podizanje svijesti o značaju suradnje logističkih kuća u lokalnoj i regionalnoj zajednici.

foto: nezavisne novine