Luka Ploče

Luka Ploče kao nautički centar: Obogaćena flota novim plovilima

Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora u studenom mjesecu prošle godine, u pločansku luku su uplovila dva nova broda u vlasništvu Pločanske plovidbe, tvrtke kćeri u 100% vlasništvu Luke Ploče.

Radi se o plovilima tipa JEANNEAU, model Sun Odyssey 419 i Sun Odyssey 349, model 2017 sa jednim ugrađenim diesel motorom marke Yanmar, 40KS i 21 KS, a čijom se nabavkom zaokružila ponuda kojom se pokriva cijelo tržište nautičkog turizma u Hrvatskoj.

Ploče kao pomorska baza imaju niz komparativnih prednosti u smislu položaja (blizina auto puta, pozicija točno između Splita i Dubrovnika), savršene obale, već izgrađene infrastrukture, planova za izgradnju pontona u gradskoj luci, itd..


– Ovom investicijom značajno ulazimo u hrvatsku charter priču jer su nam perspektive ogromne. Obilaskom nautičkih sajmova i ugovaranja poslova možemo reći da je booking za ovu sezonu odličan, već se polako pozicioniramo na nautičkoj karti Hrvatske kao nova poželjna destinacija – izjavio je Teo Marinović, direktor Pločanske plovidbe.

JEANNEAU Sun Odssey 349 i JEANNEAU Sun Odssey 419 (uskoro sa novim imenima Porto Tolero i Luka Ploče) su dva broda dužine 10 i 13 metara, koji zajedno s jedrilicom Cesarica za sada čine flotu kojom raspolaže Pločanska plovidba. Kažemo za sad jer se zbog izuzetnog interesa razmišlja o nabavi još novih plovila u 2018. godini!

Važnu podršku u svojim projektima imaju u grupaciji Luka Ploče iz koje naglašavaju da se ne radi samo o interesu tvrtke Luka Ploče nego i cijele sredine gdje se Ploče pozicioniraju i u ovom vidu poslovanja. U suradnji sa Gradom i Lučkom upravom, Luka Ploče će podržat izmještanje remorkera iz gradske luke i postavljanje pontona za vezivanje plovila čime bi se vidno promijenila vizura grada i turistička ponuda.

Tekst i foto: Dino Doboš
Naslovna foto: Studio Idearium