Luka Ploče

LUKA PLOČE: Dijelovi vjetroagregata spremni za otpremu

Prema informacijama koje su dostupne na HAK-ovoj stranici, radnim danima od 22. rujna do 22 studenoga, u vremenu od 22 do 5 sati ujutro, uz obvezatnu pratnju i regulaciju prometa djelatnika MUP-a, kretat će se izvanredni prijevoz na relaciji od Ploča do Metkovića.

Prevoze se dijelovi vjetroagregata iz Luke Ploče preko GP Metković (Doljani) dalje prema Vjetroparku Podveležje. Na gradilište Vjetroparka biće transportirano 60 djelova tornjeva i 45 lopatica.


U tu svrhu granični prijelaz u Metkoviću, koji je predviđen za putnički promet, je privremeno preimenovan u prijelaz za robni promet uz osiguranje uvjeta za prolazak pojedinih segmenata opreme.

Tijekom protekle noći je obavljen je prvi specijalni transport opreme. Sinoć oko 23 sata smo zabilježili prvi izvanredni prijevoz elise (lopatice), duge oko 55 metara i teške oko 11 tona, na Jadranskoj magistrali između Čeveljuše i Šarić Struge.

Donosimo par fotografija preuzetih sa facebook stranice Luke Ploče na kojima su dijelovi vjetroagregata spremni za otpremu iz Luke.