Luka Ploče

Luka Ploče d.d. nominirana za Zlatnu kunu

Najuspješnija trgovačka društva Dubrovačko-neretvanske županije u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku dobila su priznanja Plaketa Zlatna kuna i Dubrovačka vidra.

Hrvatska gospodarska komora listu nominacija za dodjelu Zlatne kune temelji na izračunu utvrđenih pokazatelja. Primjereno se vrednuje i ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

Podsjetimo, Luka Ploče d.d. ostvarila je neto dobitak u 2015. godini u iznosu od 30,41 milijun kuna. Prošle je godine promet preko pločanske luke iznosio 2,83 milijuna tona robe, što je za 4,7 posto više u odnosu na isto razdoblje 2014. godine. Poslovni prihod lani je bio nešto veći od 137 milijuna kuna što je više za 30 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.


Čestitavši dobitnicima, predsjednica ŽK Dubrovnik Terezina Orlić istaknula je pozitivne rezultate gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županije, no upozorila je i na to da se, više nego prethodnih godina, uspješnost temelji gotovo samo na jednoj gospodarskoj grani – djelatnosti pružanja smještaja i pripreme i usluživanja hrane.

Orlić je istaknula potrebu razvoja ukupnoga gospodarstva na čitavom području županije, vodeći računa i o potrebama i o načinu življenja njenih stanovnika.

Luka Ploče nominirana je u kategoriji velikih trgovačkih društava.

14555894_10205851057950080_614529897_n