Luka Ploče

Luka Ploče d.d. jedan od pokrovitelja 7. međunarodne konferencije o pomorskoj znanosti

U hotelu “President” u Solinu jučer je, u četvrtak 20. travnja svečano otvorena 7. međunarodna konferencija o pomorskoj znanosti (International Maritime Science Conference – IMSC).

Tema konferencije je pomorstvo i znanstvene discipline vezane uz more i pomorstvo. Organizatori skupa su: Pomorski fakultet u Splitu i Sveučilište u Splitu, a suorganizatori su Fakultet za pomorstvo i promet iz Portoroža (Slovenija), Hrvatski hidrografski institut Split, Fakultet za pomorstvo Kotor (Crna Gora) te Vojno-pomorska akademija iz Gdynie (Poljska).

Pokrovitelji su: Grad Solin, Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture, Luka Ploče d.d., Plovput d.o.o. Split te Međunarodna hidrografska organizacija (International Hydrografic Organisation – IHO).


Na konferenciji koja traje dva dana sudjeluje više od 220 sudionika iz čitave Europe i Turske, ali iz Egipta, Angole… Sudionici, većina znanstvenici, predstavit će tom prilikom oko 76 znanstvenih radova, a najzanimljiviji radovi biti će objavljeni u međunarodnom pomorskom znanstvenom časopisu Transactions on Maritime Science-ToMS (referiran u SCOPUS) koji će biti podijeljen sudionicima.

U uvodnom dijelu konferencije iznijele su se nove činjenice vezane za sve veću potražnju za pomorcima u svijetu koju je napravio BIMCO u Man Power Reportu za 2015. U njemu je, pored ostalog, iznesen novi poredak u svijetu vezan uz države s najvećim brojem pomoraca.

slobodnadalmacija.hr