Luka Ploče

Lučkoj upravi Ploče 658.534,25 kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Lučkoj upravi Ploče, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sufinanciranje u iznosu 658.534,25 kuna za projekt ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije na poslovnoj građevini Ulaznog terminala Ploče. Sredstva su dodijeljena temeljem javnog poziva Fonda za poticanje obnovljivih izvora energije objavljenog u 2022. godini.

Projektom je predviđena ugradnja sunčane elektrane priključne snage 99 kW. Smještena na krovu upravne zgrade Ulaznog terminala luke Ploče, sunčana elektrana sastojat će se od ukupno 514 fotonaponskih panela, a godišnje će proizvoditi do 244.170 kWh, čime će udio sunčeve energije u ukupnoj potrošnji iznositi 35%. Navedeno će rezultirati smanjenjem emisija CO2 za 57.136 kg godišnje.

Realizacija ovog projekta planirana je u 2023. godini. Ukupna vrijednost sustava iznosi 1.646.335,63 kuna, a procijenjeni povrat uloženih sredstava je u 6. godini rada.


Cilj ovog projekta je povećanje udjela obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji energije te smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka