Luka Ploče

Lučka uprava Ploče: Novi ulaz u Luku Ploče otvara se u ožujku 2019.

– U idućoj godini očekujemo puštanje u rad novog suvremenog ulaznog terminala u Luku Ploče koji će omogućiti brži i jednostavniji promet motornih vozila i osoba koje posluju preko naše luke. Novi terminal je opremljen sa svim potrebnim sadržajima koji su uobičajeni u modernim svjetskim lukama.

Puštanje u rad ovog terminala očekujemo u ožujku 2019. – izjavio je to na nedavno održanom domjenku u Luci Ploče, ravnatelj Lučke uprave Ploče, Tomislav Batur.

Podsjetimo, izgradnja Ulaznog terminala nametnula se kao potreba u svrhu razvijanja konkurentnosti luke Ploče. Osim suvremenog prostora, novi Ulazni kompleks podrazumijeva adekvatnu opremu i informatičke kapacitete koji će omogućiti ubrzavanje i optimiziranje poslovnih procesa svih sudionika lučke zajednice.


Ujedno, povezat će sve značajne poslovne čimbenike lučkog poslovanja jer će na jednom mjestu biti smješteni svi subjekti uključeni u poslovni proces: Lučka uprava Ploče, špediteri, kontrolne kuće, policija, carina itd.

Za Ulazni terminal predviđena je i vrhunska tehnološka opremljenost, u skladu s potrebama najznačajnijih europskih poslovnih subjekata i zahtjevima neophodnih za uspostavu Schengenskog režima u lukama od osobitoga (međunarodnog) gospodarskog interesa. Vrijednost same gradnje iznosila je preko 85 milijuna kuna.

Također, ravnatelj Batur je istaknuo da u idućoj godini Lučka uprava Ploče nastavlja vrlo intenzivne aktivnosti na projektu izgradnje novog tankerskog veza koji će biti jedno od budućih strateških odrednica, a to je distribucijski centar za tekuće terete, naftne derivate i ukapljeni naftni plin.  Prema riječima ravnatelja Batura, taj se terminal planira sjeverno od novog gata terminala za rasute terete. U ovom trenutku je glavni projekt u zavrnoj fazi i kreće se u postupak ishođenja potrebnih dozvola.

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka