Luka Ploče

Jedrilica Luka Ploče zvijezda filma “Aleksi”

Prije desetak dana u pločanskom akvatoriju su se snimali kadrovi za film “Aleksi” u kojoj je jedna od zvijezda bila jedrilica Luka Ploče u vlasništvu Pločanske plovidbe d.o.o..

Riječ je o debitanskome igranom filmu redateljice Barbare Vekarić u produkciji tvrtke Studio dim te koprodukciji Filmkombajna, Filmske udruge Motion i Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Priča prati glavnu junakinju Aleksi, koja se nakon neuspješnoga pokušaja studiranja vraća kući na Pelješac i u fazi je propitivanja vlastita identiteta te pod roditeljskim okriljem pokušava odlučiti što će sa sobom. Aleksi tumači Tihana Lazović, a u ostalim se ulogama pojavljuju Goran Marković, Neda Arnerić, Aljoša Vučković, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Leon Lučev, Jason Mann te brojni drugi glumci i Pelješčani u manjim ulogama. Redateljica je Barbara Vekarić.


– Znao sam da je ljepotica, ali nisam očekivao da ce već prve godine završit na kino platnima – komentirao je ulogu jedrilice Luka Ploče, direktor Pločanske plovidbe Teo Marinović Krumpo.

Luka Ploče