Luka Ploče

Ivan Pavlović na sastanku s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem: Luka Ploče je važna za BiH

Predsjednik Uprave Lukе Ploče d.d. kapetan Ivan Pavlović susreo se u Mostaru s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem. Susretu je bio prisutan i akademik Davorin Rudolf.

Kapetan Pavlović je upoznao Čovića s poslovnim aktivnostima Luke Ploče, njezinim značajem kao jedne od strateških luka u Republici Hrvatskoj, te razvojnim projektima koji bi trebali i Luci i Gradu Ploče donijeti nova radna mjesta i modernizirati poslovne procese.

Predsjedavajući Čović je naglasio značaj Luke Ploče za Bosnu i Hercegovinu, te izrazio podršku jačanju efikasnosti i kvaliteta lučkih usluga, što će u konačnici pridonijeti povećanju ukupnog trgovinskog prometa i konkurentnosti privrede Bosne i Hercegovine.


Sugovornici su se usuglasili da je neophodno intenzivirati nastavak izgradnje Koridora Vc, čime bi se eliminirale prometne barijere do industrijskog zaleđa Bosne i Hercegovine i otvorile mogućnosti za razvoj  privrede na cijelom geografskom prostoru oslonjenom na Koridor, stoji u priopćenju iz Predsjedništva BiH.