Luka Ploče

INVESTICIJE: Vlada Federacije BiH ulaže 4 milijuna KM u NTF

Vlada Federacije BiH na sjednici u Mostaru usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o stanju realizacije Programa tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju infrastrukture NTF d.o.o. Ploče za razdoblje 2019.-2021. godina (siječanj 2021. godine).

Usvojene su izmjene i dopune ovog programa sa izmjenama i dopunama Plana investicija, te Program tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture NTF d.o.o. Ploče za 2021. godinu s izmjenama i dopunama.

Također, Federalna vlada je usvojila informaciju Operatora Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo o kontroli namjenskog utroška financijskih sredstava i praćenju dinamičkog plana realiziranja projekta prema Planu investicija za obnovu i rekonstrukciju Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče za 2020. godinu, shodno Odluci Vlade Federacije BiH od 28.4.2020. godine.


Vlada Federacije BiH je suglasna sa zahtjevom ovog privrednog društva za investiranje u NTF u iznosu od 4.000.000 KM u skladu s danas usvojenim programom (Financiranje iz sredstava dokapitalizacije Vlade FBiH). Vlada je suglasna i da iznos od 4.000.000 KM bude osigurano iz proračuna FBiH za 2021. godinu, utvrđenih u razdjelu kapitalnih transfera javnim poduzećima – OTF d.o.o. Sarajevo – za povećanje kapitala NTF d.o.o. Ploče, navedeno je nakon sjednice,prenosi Bljesak.info