Luka Ploče

Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe: Kapetanu Pavloviću nagrada ‘Za doprinos razvitku pomorskog gospodarstva’

U zadarskom Arsenalu sinoć je održana Svečana akademija i dodjela nagrada najzaslužnijima za rad i razvoj pomorstva u Hrvatskoj, a sve u sklopu Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe 2018. koji se ovih dana odvijaju u Zadru.

Dvodnevno događanje obilježeno je bogatim sadržajima, a započelo je jučerašnjim tradicionalnim polaganjem vijenaca za sve stradale i nestale pomorce povodom svetog Nikole. Nastavilo se Svečanom akademijom na kojoj su dodijeljena priznanja pojedincima i organizacijama koji su dali poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe.


Između ostalih laureata u raznim kategorijama (nagrada za traganje i spašavanje na moru, za doprinos u promicanju pomorske kulture, za unaprjeđenje pomorske znanosti i obrazovanja..), nagradom za doprinos razvitku pomorskog gospodarstva nagrađen je kap. Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luke Ploče.

Nagrađeni su i umirovljenici: Ivo Matković, lučki kapetan, Lučka kapetanija Ploče i Đorđij Viskić također iz Lučke kapetanije Ploče.

Drugoga dana održat će se Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi u okviru koje će se govoriti o prijedlogu novoga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, o nautici, konkurentnosti brodarstva i luka u pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, a veliki naglasak bit će na digitalizaciji usluga u pomorstvu.

foto: zadarskilist.hr