Luka Ploče

Danas se uništava pronađena mina iz 2. svjetskog rata na ulazu u Luku Ploče!

Danas će se u pločanskom akvatoriju uništiti minsko – eksplozivna naprava iz 2. svjetskog rata pronađena na ulazu u Luku Ploče.

Radi se o njemačkoj padobranskoj mini od preko 500 kg, preciznije o minsko eksplozivnoj napravi tip GC (Luftmine) koje su se proizvodile već od samog početka Drugog svjetskog rata i koristile početkom rata za kopnena djelovanja, nešto poslije i za pomorska djelovanja – kao podmorske mine sa magnetnim/akustičnim upaljačima.

Bomba je pronađena na samom ulazu u Luku Ploče, u neposrednoj blizini budućeg terminala za rasute terete – mjestu gdje je u bližoj budućnosti najavljena gradnja infrastrukture za razvoj terminala za tekuće terete, a pronašli su je članovi ERK PERISKE Mate Jurić i Josip Ostojić.


Uništenje će izvršiti jedinica Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke, pripadnici Specijalne jedinice policije Zagreb.

Uskoro i fotografije sa samog uništenja.

Možda ti se sviđa

Luka Ploče

Luka Ploče d.d. otvorila račun na Facebooku

Luka Ploče d.d. je danas obavijestila da je na najpopularnijoj društvenoj mreži, facebooku otvorila svoje službene stranice. Prateći trendove, Luka
Luka Ploče

Luka Ploče organizirala iskrcaj 80 Hyundai strojeva

Luka Ploče organizirala je iskrcaj ukupno 80 Hyundai strojeva- rovokopača i utovarivača za tvrtku Lager, što je najveća pojedinačna isporuka