Luka Ploče

Crveni križ Ploče i Luka Ploče kupili dva bolnička kreveta za potrebe građana

Društva Crvenoga križa diljem Hrvatske bilježe stalan rast broja osoba s invaliditetom kojima je potrebno besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala kako bi oni i njihove obitelji mogli normalno živjeti. Upravo zbog toga, Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim društvima pokrenuo je humanitarni projekt „Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala HCK“.”

Naime, podaci o broju osoba s invaliditetom u Hrvatskoj koji teško dolaze do potrebnih pomagala, sve su alarmantniji. Nedostupnost medicinskih i ortopedskih pomagala osobama s invaliditetom značajno otežava život i stavlja ih u neravnopravan položaj u odnosu na ostale građane. Tom projektu pridružilo se i Gradsko društvo Crvenog križa Ploče.

Građani su donosili ortopedska pomagala kao što su štake, pomoćne šetalice, invalidska kolica. Međutim u radu s ljudima pokazalo se da je velika potreba za medicinskim (bolničkim ) krevetima, te da je jako teško doći do njih.


Zbog navedenih činjenica Crveni križ Ploče javio se na natječaj HBOR-a, koji su za tu namjenu odobrili sredstva u iznosu od 10.000,00 kuna, da bi se kupila dva medicinska kreveta nedostajalo je još 4.825,00 kuna. Taj iznos Crvenom križu Ploče uplatila je Luka Ploče.