Kultura

Željka Bulić-Petrović nastavlja obnašati dužnost predsjednice Metkovskog amaterskog kazališta

U prostoriji Metkovskog amaterskog kazališta sinoć je održana Izborna skupština, na kojoj su članovi analizirali protekli period rada od 2019. do 2024. godine.

Skupština je započela sveobuhvatnim Izvješćem o radu koje je obuhvatilo šest izvedbi predstava tijekom navedenog razdoblja. Publika je imala priliku uživati u dojmljivim izvedbama predstava poput “Bog masakra”, “Drug lovac”, “Da nije ljubavi”, te posebno zapaženoj dječjoj predstavi “Lice”.

Posebno se istaknula predstava koja je obilježila 600. godina od prvog pisanog spomena grada Metkovića. Pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva kulture i medija RH.


Važan trenutak bio je i prikaz predstave u sklopu završne ceremonije prvog mobilnog Erasmus+ projekta pod nazivom ‘Biljna pozornica’. Metkovsko amatersko kazalište s ponosom je sudjelovalo u ovoj inicijativi, obogativši svoje iskustvo i ostvarujući suradnju na međunarodnoj razini.

Uz organizaciju predstava, članovi udruge su aktivno sudjelovali i na raznim manifestacijama poput maškara te podržali lokalna događanja.

U sljedećoj točki dnevnog reda članstvo je većinskim glasovima potvrdilo da će Željka Bulić-Petrović i dalje obnašati dužnost predsjednice kazališta, dok su Damir Kozarić i Ksenija Kežić Pehar izabrani za potpredsjednike sekcija, pruživši kazalištu novu potporu u upravljanju.

Na ovoj Izbornoj skupštini Metkovskog amaterskog kazališta, Željka Bulić-Petrović dobila je zasluženi osvrt za izniman doprinos tijekom proteklog mandata. Kroz vođenje udruge i iznimnu glumačku izvedbu, predsjednica je ostavila dubok trag u povijesti metkovske kazališne scene.

Njezin mandat obilježen je značajnim uspjesima kroz organizaciju predstava, vođenje članova na manifestacijama i lokalnim događajima. Njezina strastvena predanost kazalištu dodatno je obogatila kulturni život zajednice sudjelovanjem na različitim događanjima.

Nadalje, formiranje mlade glumačke ekipe i režiranje dviju iznimno uspješnih predstava dodatno su obogatili kazališnu ponudu udruge.

Ova Izborna skupština bila je prilika za osvrt na dosadašnje uspjehe, ali i za postavljanje ciljeva i planova za budućnost. Metkovsko amatersko kazalište nastavlja graditi svoju priču uspjeha i doprinositi kulturnom životu grada Metkovića.

Tekst i foto: Dalibor Čutura / Metković News

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.