Kultura

Završeni 7. Dani Neretve u Zagrebu

Jučer su u Zagrebu završeni 7. Dani Neretve, koji su započeli u petak, 12. listopada okruglim stolom u Hotelu International s temom “Neretvanska vinogorja – Neretva i Komarna”. O temi vinogradarstva izlagali su cijenjeni stručnjaci prof.dr.sc. Davor Romić, Josip Volarević, mag.ing.agr. i Emanuel Tutek, mag.oec. Nakon, okruglog stola večer se nastavila uz KUD-a Ploče, klapu Neretvanke, klapu Mindel i neizostavni glazbeni sastav Larus, te poznate neretvanske delicije – žabe i jegulju. Tijekom cijele večeri u predvorju hotela bile su izložene fotografije ušća i doline Neretve, naše pločanske fotografkinje Andriane Nikolac.

Dani Neretve su nastavljeni i u subotu predstavljanjem KUD-a Ploče i klape Mindel na Zrinjevcu, a završeni su u dupkom ispunjenoj maloj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinki, gdje je odigrana predstava “Pomutnja” Metkovskog amaterskog kazališta.

Atmosfera je bila sjajna tokom cijelog vikenda, Neretvani i njihovi gosti odlaze prepuni pozitivnih dojmova te redom najavljuju povratak na Dane Neretve i sljedeće godine.