Kultura

Vidimo se na 7. Danima Neretve u Zagrebu!

[ 7.DANI NERETVE, 12. i 13. listopada ]

12. listopada, petak : Održat će se Okrugli stol na temu “Neretvanska vinogorja – Neretva i Komarna” s početkom u 18h u Hotel International Zagreb. U drugom dijelu večeri zabavljat će nas Glazbeni Sastav Larus, uz podršku Klapa Mindel i Kud Ploče Ploče, a izložbu fotografija održat će My way Andriana Nikolac photography.

13.listopada, subota: U 11:30h na Zrinjevcu nastupa Klapa Mindel i Kud Ploče, a u 19:30h u Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog nastupa Metkovsko Amatersko Kazalište s komedijom “Pomutnja”.

U Zagrebu će nam se predstaviti KUD Ploče kroz folklorni i glazbeni rad, skupa s klapom Neretvanke.


“Sretni smo što u novom sastavu, nakon 20 godina mirovanja, dolazimo u Zagreb s ponosom predstaviti naš kraj kroz ples i pjesmu. Za ovu prigodu trudili smo se snimiti i specijalni video spot koji će prikazati sve ljepote Ploča” – izjava je Sandre Wagner, potpredsjednice KUD-a Ploče.

KUD Ploče danas broji oko 100 članova, a djeluje kroz četiri sekcije: folklornu, glazbenu, dječju folklornu i sekciju klape Luka Ploče. Akcent u budućem radu stavljaju na djelovanje dječje folklorne sekcije, izradu novih nošnji i obnovu muzičkih instrumenata.

U subotu na Zrinjevcu nastupa i Klapa Mindel, pod umjetničkim vodstvom profesora Ivice Kaleba!

Klapa djeluje od 2011.,a već 2016. godine zabilježila je nastup na večeri debitanata 50-og jubilarnog festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Inače, ime klape je odabrano po nazivu predjela znamenitosti našeg kraja Baćinskih jezera Mindelu.

Najavljujemo i predstavu “Pomutnja” u izvedbi našeg Metkovsko Amatersko Kazalište!

Predstava se održava 13.listopada, subota, u 19:30h u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog! Cijena ulaznice je 25,00 kuna,a može se kupiti na blagajni na sam dan predstave, ali i neposredno prije upitom na e-mail: [email protected]

Inače, kontinuitet razvoja Metkovskoga amaterskog kazališta, čiji početak djelovanja seže u 1875. godinu, detaljno je opisan u knjizi dr.sc. Ivana Jurića Kazališni život u Metkoviću 1875. – 2008. On ukazuje da je Metković imao kazališnu sekciju i organiziran kazališni život dok još nisu formirana mnoga profesionalna kazališta u Hrvatskoj!

NAPOMENA: kako Institut za promicanje i razvoj doline Neretve dio prikupljenih sredstava donira u humanitarne svrhe, i ovim putem želimo potaknuti za pomoć u liječenju Dore Arapović, članice KUD-a Metković, koja boluje od teške bolesti. U liječenju možete pomoći uplatom na račun: HR83 23600003245277436.

VIDIMO SE NA 7. DANIMA NERETVE U ZAGREBU!