Kultura

Uspješna promocija: Šutra i “Luč Hrvata” oduševili sve prisutne

U svečanoj atmosferi Doma kulture Ploče, glazbenu pratnju Klape Stina, krasnoslov Lore Mihaljević, održana je promocija knjige „Luč Hrvata“ autora Ante Nadomira Tadića Šutre, nadasve poznatog po pjesmi Stina pradidova. Upravo s istom, autor je zaključio promociju, a na pjesmu je uz oduševljenje organizatora privukao sve prisutne.

U ime grada Ploča, prisutne je pozdravio predsjednik GV-a Davor Mihaljević.

Promociju je upotpunila izložba ratnih fotografija 3. bojne 116. brigade koju će pripadnici iste imati priliku pogledati u nedjelju na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice u Domu kulture Ploče.
Ante Nadomir Tadić Šutra rođen je u Otoku na Cetini, zaseok Ovrlja, na blagdan Svetoga Roka, 16. kolovoza 1963. Od 5. kolovoza 1995. živi i djeluje u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu. Piše pjesme i prozu. Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Diplomirao je na Sveučilištu u Zadru, na Odjelu za informatologiju i komunikologiju. Profesor je komunikoloških predmeta. Izabran je u nastavno zvanje predavača u području društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana komunikologije.


Objavljivao je poeziju i prozu u dnevnim novinama, tjednicima i periodičnim publikacijama, nastupao na programima radija i televizije u domovini i dijaspori.
Objavio je deset samostalnih knjiga poezije i zastupljen je u petnaest antologija i skupnih knjiga.
Dvije mu se pjesme nalaze i u školskim udžbenicima iz hrvatskoga jezika, a neke su mu i prevedene na: njemački, engleski i slovenski jezik.
Objavio je i deset znanstvenih i stručnih radova.
Predsjednik je Kulturnoga vijeća grada Knina. Član je Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Društva hrvatskih skladatelja. Za svoj književni i kulturni rad dobio je nagrade: Grada Knina, Općine Kijevo, Općine Otok Dalmatinski, Grb Županije Šibensko-kninske te Zlatno pero Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu.

sutre-luc-hrvata