Kultura

Uskoro počinje Adriatic Perception Festival

Njegov dom je izuzetno čarobna lokacija u neretvanskom kraju. Smjestio se tamo gdje vjetrovi pušu na najčudnije načine i gdje se priroda poigrala sama sa sobom te stvorila vlastito igralište skriveno od ostatka svijeta.

Uzbudljivo je vrijeme iščekivanja novog izdanja Adriatic Perception Festivala koji će se ove godine održati od 3 – 5. kolovoza. Njegov dom je izuzetno čarobna lokacija u neretvanskom kraju. Smjestio se tamo gdje vjetrovi pušu na najčudnije načine i gdje se priroda poigrala sama sa sobom te stvorila vlastito igralište skriveno od ostatka svijeta. Tko god je ugazio u pijesak na Ušću zna kako to iskustvo mijenja postavke u mozgu, ali i kako se na to mjesto uvijek poželi vratiti. Tamo je priroda odlučila biti veličanstvena i ponuditi priliku za bijeg svakom bjeguncu. S lijeve strane Jadransko more, a s desne rijeka Neretva, susreću se u ovom jedinstvenom pejzažu, a u jedinoj kopnenoj točki koja ih dijeli nalazi se Adriatic Perception – festival najbolje elektronske glazbe iz dvije perspektive te festival mijenjanja percepcije.

Na ovogodišnjem izdanju APF -a očekujte najbolje regionalne izvođače, kao i nekoliko stranih, koji će nastupiti na dvije pomno osmišljene pozornice. SEA stage je glavna pozornica na kojoj će 3. i 4. kolovoza nastupiti Rob Hes i Guy Mantzur kao headlineri, a pridružit će im se neki od najboljih regionalnih selektora: Petar Dundov, Marina Karamarko, Dejan Milićević, Mladen Tomić, AudioStorm, DJ Jock, D.R.N.D.Y, Edy C, Royal Wolf i Tom Bug. RIVER stage nalazi se u hladovini borove šume na Ušću te je rezerviran za one, po mnogima najbolje sate za partijanje – rano jutro iz kojeg će publiku u dan povesti i sa stilom zatvoriti APF – Plattenbank Records .


Etiketa Yaniv Tala i Guy Mantzura preuzima ovu važnu ulogu zaključka nove percepcije, koji će vam pokazati Yaniv Tal i Damir Ludvig. Do kreiranja percepcije dolazi preko uvjerenja, vjerovanja, imitacije, ideja, okoline i samodefiniranja. To su ideje koje smo prihvatili i u koje vjerujemo te prema njima postupamo.

Tako Adriatic Perception festival vjeruje u najbolju regionalnu elektronsku glazbu i njezinu moć spajanja ljudi, ali i ideju da svatko može pridonijeti očuvanju okoliša na jednostavne načine i bez napora. S prvim korakom na lokaciju Ušća Neretve, percepcija se momentalno mijenja, a pješčana plaža, more, sunce, sportske aktivnosti i glazba tvore perfektnu fuziju, posebno kreiranu i smiksanu, kako bi omogućila vrhunski provod. Na festivalu je moguće i kampiranje, no u vlastitom aranžmanu, a možete i istražiti tajne delte Neretve, koja se u ovom jedinstvenom krajoliku ulijeva u Jadranskom more.

Ulaznice za festival možete nabaviti preko Ticketshop.hr stranice i njihovih prodajnih mjesta.

Kako je bilo na prošlogodišnjem izdanju APF-a pogledajte ovdje.

24 sata

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.