Kultura

Uskoro četvrto izdanje Art Festivala “Zen Opuzen”!

Opuzenska Udruga St. Valerio, od 22. do 24. lipnja, organizira četvrti po redu festival ulične (i riječne) umjetnosti “Zen Opuzen”.

Street art umjetnici, grafiteri, performeri i ostali mnogobrojni kreativci sa svih strana svijeta, zajedno s Opuzencima i njihovim gostima, će kroz 3 festivalska dana, ispuniti ulice Opuzena bogatim kulturno-umjetničkim sadržajem, smijehom i zabavom.

Ovogodišnji Festival i programski i brojem gostujućih umjetnika je najsadržajniji do sada. Pročelja zgrada, starih kuća i zidove će oslikavati 30-ak likovnih umjetnika iz Hrvatske, Argentine, SAD-a, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Kambodže.
Opuzen će postati bogatiji za oslikanih novih 1.200 m2 javnih površina čime se nastavlja njegova nepovratna transformacija u jedinstvenu “Galeriju na otvorenom”. Za vrijeme Festivala će se oslikati najveći mural u Dalmaciji i široj regiji, površine 450 m2, koji će krasiti cijelo pročelje sportske dvorane.


Osim navedenih street art aktivnosti, po prvi put dolazi cirkuski cabaret TRIOLA-LA LA LA sa svojom uličnom predstavom za djecu i sve koji se tako osjećaju.

U Gradskom parku će se svaki dan, u popodnevnim satima, organizirati kreativne radionice i igraonice za djecu, u jutranjim će biti sati joge, a na obali Male Neretve će se puštati veliki zmajevi koji će vijorit na vjetru.

Land art umjetnik Nikola Faller iz osječke Udruge Slama, će izrađivati skupture od slame, dok će u jutarnjim satima grabljama stvarati impozantne fraktale na pješčanoj plaži Ušća rijeke Neretve.

Bogat dnevni program se nastavljati dugo u noć sa veselim party-ima u Motelu Delta.

Opširnije o festivalskom program, možete naći na festivalskoj Facebook stranici.

Svi ste pozvani na ovu feštu umjetosti, edukacije, glazbe i zabave u Opuzenu!

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.