Kultura

U Sinju izvedena predstava ‘Izbori za lokalnog šerifa’, autora Jasena Brajlovića

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2014.’ u Alkarskim dvorima sinoć je premijerno izvedena predstava ‘Izbori za lokalnog šerifa’, autora Jasena Brajlovića, a u režiji Željka Viculina.

Predstavu su izveli mladi glumci Sinjskog pučkog kazališa Marko Bešlić, Moreno Vuković, Iva Šuste i Tomislav Kovačević, koji su na šaljiv način prikazali borbu za vlast.

Komedija ‘Izbori za lokalnog šerifa’ donosi priču o dvojici lokalnih zgubidana Ante i Mirka, koji u društvu konobarice Kate protresaju aktualnu političku situaciju. Zaključujući kako ništa nije dobro, dolaze na ideju da se kandidiraju na izborima za lokalnog šerifa. Dotadašnji prijatelji postaju politički suparnici, a svjesni kako nemaju kvalitetan predizborni program, za vlast se počinju boriti dobro poznatim metodama – iznošenjem prljavog rublja i mračne prošlosti svog protivnika.


Mnogobrojna publika uživala je u izvedbama mladih sinjskih glumaca, čije je nastupe u nekoliko navrata prekidala pljeskom.

Oduševljen je bio i režiser predstave, predsjednik sinjskih kazalištaraca Željko Viculin.

‘Publika je rekla sve. Aplauz tijekom predstave, aplauz na kraju predstave… Mislim da je Sinjsko pučko kazalište s ovom predstavom dobilo jedan novi hit’, naglasio je Viculin.

Sinoćnoj premijeri nazočio je i sam autor predstave Jasen Brajlović, koji je kazao:

‘Primjetio sam da je oko 5 do 10 posto teksta izmjenjeno, ali u pozitivnom smislu, pa mi to ne smeta. Mi smo to radili u Pločama sa starijim glumcima, a ovdje su to radili mladi glumci i oni su to odradili odlično. Prezadovoljan sam i drago mi je kad mogu vidjeti svoj tekst, a da ne moram biti kritičar. Hvala im na tome!’