Kultura

U Pučkom otvorenom učilištu svečano otvorena izložba Ante Dragobratovića

U Pučkom otvorenom učilištu Ploče, svečano je otvorena izložba slika Ante Dragobratovića.

„Slikarstvo Ante Dragobratovića već je 50 godina prisutno u neretvanskom kraju, pa i šire. Opijen Neretvom i njenim okolišem uvodi nas u svoju slikarsku priču.
Neretva je oduvijek svom čoviku bila dio života i kroz vijekove su se nadopunjavali..čovik i Neretva.
Dragobratović nas sa svojim slikarstvom uspijeva vratiti u ta vremena. Na sebi svojstven način oslikava Neretvu, njenog čovika kao težaka, ribara i lovca. Nikada nije robovao akademskim linijama već je stvorio i izgradio vlastiti likovni stil. Danas ga možemo svrstati u poetski realizam, a ponekad zna naginjati i prema apstrakciji. Njegovi su radovi obično u maniri sfumata, zamagljeni jutarnjom izmaglicom. Slike oslobađa svega onog što bi moglo opteretiti motiv. Često čovjek nije figurativno prisutan, ali se njegova prisutnost itekako osjeća.“, o izložbi je reako Jure Jovica.

Izložbu je svečano otvorila Dubravka Šešelj, profesorica likovne umjetnosti. Glazbeni ugođaj kulturno-umjetničkoj manifestaciji pružio je KUD Ploče.


Tekst i fotografije: pou.ploce.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.