Kultura

U Osnovnoj školi u Pločama obilježen Međunarodni dan dječje knjige

Učenici Osnovne škole Vladimir Nazor Ploče obilježili su Međunarodni dan dječje knjige. U objavi iz škole navodi se: „Mjesec hrvatskoga jezika svake godine nam je poticaj da malo dublje promislimo o važnosti i ljepoti materinskog jezika. Tijekom ožujka, u okviru redovne nastave, učenici su sudjelovali u literarnim radionicama, kvizovima i ostalim prigodnim aktivnostima kojima su “ronili u jezik”, slušali ga, istraživali, otkrivali davno zaboravljene riječi“.

Najvrjedniji petaši ohrabrili su se i odlučili ovaj mjesec pročitati dodatno lektirno djelo. Birali su među ponuđenim djelima Zlatka Krilića pa je jedna skupina čitala kriminalistički roman Zagonetno pismo dok je druga skupina čitala zbirku ljubavnih priča Veliki zavodnik na prvom sudaru.

Nešto drugačija radionica, kojom su učenici pokazali razumijevanje pročitanih djela, održana je uoči obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige. Znanje o piščevoj biografiji učenici su provjerili kvizom u Kahootu, natjecali su se u prepoznavanju navoda iz djela, izdvajali likove, pantomimom glumili dijelove romana i priča…


Radionicu je osmislila i realizirala učiteljica Ivana Pudar Pećar u suradnji sa školskim knjižničarom Marijom Bebekom.

Radio Ploče

Foto: OŠ Vladimir Nazor Ploče