Kultura

U Domu kulture Ploče održana izložba “Žene, ženama”

Jučer je u 18:30h u Domu kulture Ploče u organizaciji profesorice Snježane Đelmić održana izložba “Žene, ženama”. Dvanaest suvremenih umjetnica iz različitih generacija i različitog obrazovanja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore sudjelovalo je na izložbi povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena.

Prate ih volja i želja za umjetničkom komunikacijom. Slikarska i kiparska djela razlikuju se po stilu, izrazu i izvedbi, pa se može reći da su izložena djela raznolika i bogata sadržajem. Unatoč raznolikosti sadržaja, susrećemo se s pojedinačnim kvalitetnim djelima, njihove su priče elokventne i na osobnoj i na kolektivnoj razini te održavaju osobno prepoznatljiv umjetnički izraz.

Sudjelovale su: Natalija Đuranović (Crna Gora), Irena Jeras Dimovska, Kaja Urh, Klementina Golija, Maruša Štibelj (Slovenija), Ilvana Kadijević, Mirsada Masal (Bosna i Hercegovina), Dubravka Šešelj, Iva Krilić, Mirsada Mustapić, Branka Đerek, Snježana Šotra Đelmić (Hrvatska).


Otvorenje su nastupom uveličali ženska postava mješovite klape KUD-a Ploče, Helena Decovski Ćavar uz pratnju Silvestra Ćavara te Irena Prskalo. Osvrt o izložbi prof.Dimovskog u ime POU Ploče pročitala je Karla Šestan.

Zahvalnice i cvijeće autoricama radova u ime Grada Ploče uručlili su pročelnik Danijel Štula i Ivanka Pažin.

Program vodila Milijana Gašpar.

Tekst i foto: MetkovicNET