Kultura

Trio Accendo u nedjelju u Pučkom učilištu

Kulturno društvo Festival i Pučko otvoreno učilište predstavljaju Trio Accendo, u sastavu Dmitry Samogray (klavir), Dorotea Racz (violončelo) i Ginevra Petrucci (flauta), u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, u nedjelju 31. srpnja u 21:00. U pauzi nastupa je planirano promatranje planeta teleskopom! Ulaz slobodan!

 

TRIO ACCENDO


 

Ginevra Petrucci, flauta
Ginevra Pettruci je flautistica s dinamičnom međunarodnom karijerom. Rođena je u Rimu (Italiji) 1989. u obitelji glazbenika. Studirala je u Rimu na Conservatorio ‘Santa Cecilia’, a posljediplomski studij je završila na Yale University.
Nastupala je na nekim od najprestižnijim koncertnim dvoranama u Europi, Sjedinjenim Američkim Državama, Brazilu, Turskoj, Izraelu, Japanu i Africi.
Kao dio komornog ansambla, Ginevra je surađivala s mnogim sjajnim ansamblima, kao što su I Virtuosi Italiani, I Musici di Roma i Kodály Quartet.
Snimila je dva nosača zvuka, jedan 2009 kao solistica s I Virtuosi Italiani, a u 2013. snimila je cijeli opus kvinteta za flautu danskog skladatelja F. Kuhlaua.
Ginevra Petrucci često svira modernu i suvremenu glazbu, a osobno je radila s Kaijom Saariaho, Steve Reichom, George Crumbom, Betsy Jolas i Jean-Michel Damaseom.
Također, Ginevra redovito izvodi skladbe mladih američkih i talijanskih skladatelja te redovito nastupa na Venecijsom Bienalu i festivalu Nuova Consonanza Contemporary Music.
Gospođica Petrucci je predsjednica udruge Associazione Musicale Leonardo De Lorenzo, koja organizira festival komorne glazbe u Italiji.

Dorotea Racz, violončelo
Dorotea Racz rodila se u Zagrebu, gdje uči violončelo u klasi prof. Dobrile Berković Magdalenić u GU „Elly Bašić“. Rano pokazuje veliki talent i brz napredak te od malih nogu počinje osvajati natjecanja i održavati koncerte. Nastupala je kao solist ili kao dio komornog sastava u brojnim dvoranama diljem Europe (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Danska, Švedska, Italija, Francuska, Njemačka, Litva) i Amerike.
Kao sudionica nacionalnih i međunarodnih natjecanja osvojila je brojne nagrade. Kad je navršila šesnaest godina, Dorotea je primljena na prestižni Peabody Conservatory u Baltimoreu (SAD) s punom stipendijom, gdje je diplomirala i završila poslijediplomski studij (Master of Music) u klasi Amita Peleda. U proljeće 2015. Dorotea je diplomirala s najvišim počastima -“summa cum laude” na doktorskom studiju na Catholic University of Amerika u klasi Michaela Mermagena.
Kao dio duo Racz-Samogray s klaviristom Dmitry Samograyem, Dorotea redovita nasupa diljem Hrvatske. Europe i Amerike. Dorotea i Dmitry su umjetničkai voditelji i osnivatelji Audeamus festival klasične koji se održava u Zagrebu i Washingtonu D.C.

Dmitry Samogray, glasovir
Dmitry Samogray je američki pijanist ruskog porijekla. Nastupio je u Carnegie Hallu kao pobjednik American Fine Arts festivala tri godine zaredom. Nagrađivan je na mnogim prestižnim natjecanjima, uključivši i prvu nagradu Klavirskog natjecanja Ithaca Fakulteta te treću nagradu na Nacionalnom natjecanju komorne glazbe Nacionalnog društva glazbenih pedagoga (SAD).
Dmitry je započeo glazbeni nauk s pet godina, u svom rodnom gradu Taškentu. Prije preseljenja u SAD, pohađao je Glazbenu školu “Uspenki” u klasi T. Sotnikove. U srednjoj školi primio je nekoliko nagrada, među ostalima i stipendiju Johna i Abigail Adams. Diplomirao je na Institutu Peabody Sveučilišta “Johns Hopkins” u Baltimoreu, u klasi A. Štarkmana, a poslijediplomski i doktorski studij završava na University of Maryland u klasi Larise Dedove. Dmitry je osnivač trija Nubar, trija Accendo, kao i Racz-Samogray dua s violončelosticom Doroteom Racz. Također, Dmitry je umjetnički direktor i osnivatelj Audeamus festivala klasične glazbe.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.