Kultura

Treća godina djelovanja udruge HKZ “MI“ Komin

Hvala Jurici Ćopi na tekstu o obljetnici djelovanja udruge HKZ “MI” Komin koji prenosimo u cijelosti:

TREĆA GODINA DJELOVANJA UDRUGE HKZ“MI“KOMIN

Treća nam je godina tek. Tako su govorili jučer miovci naše župe. Naime proslavljena je treća godina djelovanja udruge HKZ ” MI” u našoj župi. Stigli su im u goste miovci iz Trogira i Solina. Stigle su čestitke iz Zagreba od dugogodišnjeg predsjednika udruge, bivšeg ministra i saborskog zastupnika Antuna Klimana, duhovnik udruge velečasni Mario Tolj im je poželio još dugo godina djelovanja uz poruku da mu je drago da uz svjetovne stvari, udruga čini dobro i na duhovnom planu. Jedno sa drugim čine cjelinu.


Božo Skoko, predsjednik udruge je miovcima iz Komina čestitao rođendan i poželio im sve najbolje. Predsjednik gradskog vijeća g. Niko Orepić i dogradonačelnik g. Zoran Majstrović su miovcima poželjeli puno uspjeha u radu kao i domaćin, glavar Komina g. Jure Kraljević.

Događaj je počeo sa svetom misom u 11.00 sati. Pjevačice su svojim glasovima uzveličale misno slavlje. Slijedila je svečana skupština u domu gdje je na video zidu prikazan rad udruge. Nakon toga je bio zajednički rucak, a za goste je organiziran posjet muzeju u Vidu gdje nam je domaćin bio nas mještanin Toni Glučina.

Hvala svima, od župnika don Petra, pjevačica, predstavnika općine i mjesnog odbora i naravno članstva udruge koji su svojim zalaganjem pomogli da ovaj događaj protekne u najboljem redu. Veliko hvala i našim mještanima koji su prepoznali ovu udrugu i njen rad kao nesto vrijedno za našu župu i bez čije podrške ne bi bilo ovoliko uspjeha.

Evo par slika za koje se pobrinuo naš fotograf Jure Zovko – LINK