Kultura

Talentirana Drveničanka objavila zbirku priča “Ne postoji sutra u Atru”, poznati književnici ju pohvalili

Drveničanka Martina Divić, o kojoj je portal Makarska danas pisao kada je ušla u finale književne nagrade Prozac, objavila je zbirku priča “Ne postoji sutra u Atru”, koja je od prije neki dan i službeno u prodaji.

Radi se o zbirci petnaest priča s putovanja Sjeverozapadnom Afrikom, a priče su obogaćene fotografijama. Autorica teksta je Martina Divić, a autor fotografija Toni Vranješ.

– Ponosni smo što smo komentar na knjigu dobili od svima znanog svestranog putopisca Hrvoje Ivančić, uspješnog pisca i znanstvenika Nebojše Lujanovića i legendarnog Miljenka Jergović.


Ponosni smo i na naslovnicu knjige koju je majstorski ilustrirala naša draga Tea Jurišić KVAR illustration.

U lipnju ćemo održati dvije promocije knjige. Prvu tamo gdje knjiga i započinje – u Drveniku, a drugu u Makarskoj, navela je Martina na stranici svojeg bloga Nisan doma.

Promocija knjige u Drveniku održat će se 23.lipnja(četvrtak) u 21 sat na trgu u Donjoj Vali.

Promocija knjige u Makarskoj održat će se 24.lipnja(četvrtak) u 20 sati u dvorani Arte.

Knjiga je u prodaji u knjižari Ljevak u Zagrebu, a do kraja lipnja bit će dostupna u svim knjižarama u Hrvatskoj. Online se može naručiti po promotivnoj cijeni od 99 kn putem stranice https://libricon.hr/.

Inače, Martina je tijekom studija prava putovala zemljama Sjeverozapadne Afrike, a kad je završila studij uputila se u Srednju i Južnu Ameriku, otkud je redovno objavljivala priče na Facebook stranici Nisan Doma. Kada smo prošle godine razgovarali s nadarenom spisateljicom, otkrila nam je da je potpisala ugovor s izdavačkom kućom Libricon za knjigu koja je upravo ugledala svjetlo dana.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.