Kultura

Svih 113 plaža prošlo i na drugom ispitivanju kakvoće mora

more by mytravel.hr

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode izvijestio je da su u drugom redovnom ispitivanju kakvoće uzorci mora na svim županijskim plažama odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, obavio je ispitivanje od 1. – 9. lipnja 2015. godine. Od ukupno 113 plaža, more je na 112 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plaži Mali Zaton.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.


Tekst: www.metkovic-news.com