Kultura

Sve županijske plaže prošle na prvom ispitivanju kakvoće mora

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode izvijestio je kako su u prvom ovosezonskom redovnom ispitivanju uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je ispitivanje mora na 113 plaža u periodu od 18. do 29. svibnja 2015. godine. More je na 111 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Mali Zaton i Drače na Pelješcu.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.


metkovic-news.com