Kultura

„SMIJ, ZAR TRIBA VIŠE REĆ..“: Najavljujemo kabare komediju “PREKVALIFIKOVANA”

Mjesec hit komedija u Pločama otvara  se u petak 08. veljače 2019. gostovanjem regionalnog hita – kabare komedije PREKVALIFIKOVANA sarajevskog Magacin Kabarea. Riječ je o jednom od najvećih hitova današnje sarajevske scene, komediji koja je tjednima prije svake izvedbe u Sarajevu rasprodana. Nakon rasprodanih predstava u splitskoj Lori kada su samo u 3 dana ulaznice za dvije izvedbe razgrabljene, izvrsna Prekvalifikovana na radost svih ljubitelja sarajevskog humora dolazi u Ploče.

PREKVALIFIKOVANA je kabare koji prati avanture bivše šalterske službenice Rabije Šuvalić koja pet godina nakon otkaza pokušava da pronađe novi posao, ali se ispostavlja da je za svaki prekvalifikovana.   Ona je Rabija Šuvalić. Ona je dama, gospoDŽica i roDŽena Sarajka. Ona je PREKVALIFIKOVANA!

Godine rada na šalteru u pošti su okončane. Ona koja je najbolje pečatirala i ona koja je najbolje lizala markice, ostala je bez posla zbog Damira iz serije Lud, zbunjen, normalan. Međutim, njena karijera otkazom nije zaustavljena nego je tek počela. Dan kada je dobila otkaz i izašla iz pošte, bio je dan koji je Rabija označila kao svoj novi početak. Slobodna kao nikada do tada, počinje otkrivati talente koji su čučali u njoj sve vrijeme rada na šalteru. U potrazi za novim poslom Rabija se nije libila aktivizma, umjetnosti, kulture i terorizma. U proteklih pet godina probala je aplicirati na svaki posao. I za svaki je bila PREKVALIFIKOVANA.


Jedna i jedina, Rabija Šuvalić, dama gospođica i rođena Sarajka u petak 08.veljače u 20.00 sati dolazi na razgovor za posao. Ne propustite njen dolazak jer možda ste baš Vi njen novi poslodavac, klijent ili mušterija.

Autorski tim: Sanela Krsmanović, Emir Kapetanović, Dženan Medanović
Kostim: Hana Sirćo / Muzika: Haris Saračević

Ulaznice za hit komediju Prekvalifikovana možete kupiti u pizzeriji OLIVA u Pločama  – cijena ulaznice 60 kuna.