Kultura

Smeđa signalizacija za Cestu ”Neretva – dolina života”

velika cesta neretva by dubrovniknet.hr

Tijekom veljače planirano je postavljanje smeđe turističke signalizacije na području doline Neretve, kao dio aktivnosti vezanih za uspostavu novoformirane Tematske turističke ceste ”Neretva – dolina života”. Jučer je u Villi Neretvi održan prvi sastanak Upravljačkog tijela Ceste na kojem su sudjelovali i djelatnici Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA, a ovom je prilikom revidiran projekt tehničke dokumentacije za postavljanje smeđe signalizacije.

Nakon konstituirajuće sjednice održane u prosincu 2014. godine, Upravljačko tijelo je raspravljalo i o doradi zaštitnog znaka-loga Staze te pripremi i tisku brošure koja će kroz turističku kartu, fotografije i dvojezične opise svakog člana Staze dati pregled sveukupne ponude Tematske ceste Neretva.
Svečano proglašenje i otvaranje Ceste ”Neretva – dolina života” planirano je za drugu polovicu ožujka. U sklopu samog otvaranje planira se i okrugli stol na temu razvoja selektivnih oblika turizma i njihovog značaja u kreaciji turističke destinacije. Sve aktivnosti vezane uz formiranje neretvanske turističke ceste financirane su iz EU projekta Wine, kojeg na području Dubrovačko-neretvanske županije provodi RRA DUNEA.

 


Tekst i foto: www.dubrovniknet.hr