Kultura

ŠKANJ: Usvojena Deklaracija Gradskog vijeća je plod obmane ili nestručnosti

skanj

Udruga Škanj je objavila tumačenje Deklaracije donesene na tematskoj sjednici Gradskog vijeća, a koje su dobili od Ministarstva uprave. U nastavku u cijelosti prenosimo komentar i skenirani dokument.


 

Poštovani sugradani,

Preglašavanjem donesena Deklaracija od strane vladajuće koalicije na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ploče održanoj 02.10.2014. godine je bezobzirna manipulacija građana u interesu inicijatora izgradnje TE i/ili nedopustiva razina nekompetencije.
Iako od samog donošenja spomenuta deklaracija nema našu potporu jer u sebi ne sadržava jasnu i nedvosmislenu odluku Gradskog vijeća da se protivi izgradnji TE na ugljen u Pločama, za stručno mišljenje smo se obratili prvo
– Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koji jasno konstatira da predmetna Deklaracija ne izražava nikakav stav niti obvezuje Grad Ploče,
– Ministarstvu uprave RH, čije rješenje nam je upravo stiglo i koje vam poštovani sugrađani u cijelosti dajemo na uvid. Iz istog je razvidno da Deklaracijom iskazano inzistiranje na referendumu predstavlja čistu obmanu i/ili elementarnu nekompetenciju onih koji su je pisali.

Jednostavno je za uočiti da sam naziv Deklaracija predstavlja bezobzirnu manipulaciju a i cijela priča oko referenduma je neosnovana jer predmetno pitanje ne spada u samoupravni djelokrug rada. Na sve ovo su upozoreni oni koji su je preglasavanjem donijeli i prije samog glasovanja. Znači radilo se o namjeri.
Ponavljamo da svako i svačije politikanstvo i političko nadmudrivanje po ovoj temi s gnušanjem osuđujemo i odbacujemo, jer ovo je problem koji možemo riješiti jedno istinskim i trajnim zajedništvom ljudi iz pozicije, opozicije, angažiranih inicijativa i udruga građana kao i svih građana pojedinačno protiv krajnje bezobzirnog nastojanja da se realizira TE u Pločama.
Stoga gospodine Gradonačelniče, Predsjedniče GV, gospodo vijećnici Grada Ploča ovo vaše ne zamjeranje i/ili pogodovanje predlagačima TE prelazi granicu dobrog ukusa i jednostavno to što radite je zaista nekulturno, ako ništa drugo.
Za ime Boga donesite više jasnu tematsku odluku u skladu sa voljom naroda i već donesenom odlukom Županijske Skupštine i jasno dajte do znanja čije ste vijeće – gradsko ili vijeće Luke Ploče d.d.

Poštovani sugrađani ne dopustimo prevaru kao u slučaju trafostanice. Indikativno je da su se odluke donosile na isti način, na istim mjestima i od istih ljudi.

Odgovor Ministarstva uprave pročitajte ovdje

Lijepi pozdrav svima od nas iz Škanja!

U Pločama, 05.11.2014. godine

PREDSJEDNIK
v.r. Vlaho Orepić

www.skanj.com

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.