Kultura Zabava

SAND ART FESTIVAL Pogledajte ova remek-djela: Neretva je dobila svoje ‘krugove u žitu‘

Na ušću Neretve ovih dana možete vidjeti kreativan spoj umjetničkog izričaja i prirode jer umjetnici posjećuju Sand art festival u Opuzenu i u pijesku stvaraju radove vrijedne divljenja.


– Meni je prekrasan osjećaj, zato što se stvara mogućnost za novi. Meni je samo bitno da ga snimim, da ga uspijem snimiti prije nego što dođe plima, uglavnom polako se to događa kad je ovako mirno vrijeme tako da ima vremena. Ja vidim kad polako voda nazire, počne “papati” crtež i onda dignem dron, rekao je Nikola Faler, akademski kipar i začetnik festivala.

Pokrovitelj Sand art festivala je Turistička zajednica Ploča, a direktorica Maja Erak ističe kako je ljudima ovo događanje zanimljivo i svaki put kad vide slike ostanu bez teksta.

Inače crtanje u pijesku ušća Neretve započeo je Slama Land Art prije nkoliko godina u sklopu Art Festival Zen Opuzen, a danas je to zaseban događaj koji se održava svake godine nakon što ljeto malo popusti.

– I Neretva ima svoje krugove u žitu. Samo što su neretvanski u pijesku i teško da će ih itko ikad dešifrirati. Ovaj put smo i mi poslali poruku ravno u svemir i skužili koliko je lako doseći zen na ušću Neretve. Svemirci, skužajte ako smo vas zbunili – objavili su entuzijasti na Facebook stranici Life and Ventures iz Ploča.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.