Kultura

Samostalna izložba Jure Jovice: 50 godina slikarstva

Pozivamo vas na samostalnu izložbu slika Jure Jovice pod nazivom “50 godina slikarstva”.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u Galeriji Pučkog otvorenog učilišta Ploče u četvrtak, 14. prosinca s početkom u 18 sati.

Jure Jovica je rođen 1952. godine u Staševici, a živi i radi u Pločama. Od samog početka svog stvaranja neprekidno je prisutan u likovnom životu neretvanskog kraja, Hrvatske i šire. Spontano, očaran slikarstvom, Jure Jovica prije više od 30 godina počinje snagom talenta pretvarati praiskonski san umjetnika u stvarnost. Platna postaju izraz njegove osobnosti i onog najdubljeg u njemu, izraz iskrenosti njegovih osjećaja, izraz prepoznatljiv i bez potpisa.


Više od pet tisuća njegovih ulja na platnu našlo je svoje mjesto širom svijeta. Do sada je imao sedam samostalnih i bezbroj zajedničkih izložbi diljem Hrvatske. Sudionik je brojnih likovnih kolonija u domovini i BiH.

Dobitnik je vrijednih nagrada, a 2006. godine i nagrade Grada Ploča za slikarstvo.

Izložba će biti otvorena od 14. prosinca do 31. prosinca te se može pogledati radnim danom od 8 do 15 sati.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.