Kultura

ROVINJ PHOTODAYS: Na festivalu fotografije, motiv pločanskih solitera osvojio treće mjesto

Rovinj Photodays jedan je od najvećih festivala fotografije Jugoistočne Europe. Riječ je o cjelogodišnjem projektu koji podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se od 2008. godine u organizaciji udruge Livingstone i Astorie d.o.o.

Festivalske aktivnosti uključuju organizaciju godišnjeg natječaja, putujućih izložbi tijekom godine u suradnji s kulturnim institucijama i galerijama te organizaciju tradicionalne završnice festivala, u svibnju u Rovinju.

Petnaesta edicija Rovinj Photodays-a u 2022. godini otvorena je 22.12.2021. godine, velikim godišnjim natječajem za cjelokupnu  internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom International Competition of Contemporary Photography – 15th Rovinj Photodays, 2022.


Natječaj je bio otvoren do 25. veljače 2022.

Ono što je nama zanimljivo je to da je u kategoriji arhitektura treće mjesto osvojio Tomislav Marcijuš sa motivom pločanskih nebodera, poznatijih kao soliteri. Tomislav Marcijuš, poznati je i priznati fotograf iz Osijeka.

Više o festivalu na https://photodays-rovinj.com/

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.