Kultura

RAZGOVOR S POVODOM Otvorenje izložbe ‘O’Greben’ bit će na Ljetnoj sceni GKS-a

Otvorenje samostalne izložbe O’Greben neretvanskog umjetnika Koraljka Grebena trebala je biti 23. ožujka, ali je zbog dobro znanih razloga odgođeno. Ipak, usprkos svemu bit će otvorena, ne u Galeriji, već na otvorenom na Ljetnoj sceni GKS-a 2. kolovoza (nedjelja) u 20:30.

– Da, uspjeli smo nakon četiri mjeseca odgode posložiti tehničke zahtjeve prema epidemiološkim mjerama. Čekali smo razvoj situacije s koronom koja nas je na kraju natjerala da izađemo u vanjski prostor koji se na kraju pokazao vrhunskim za ono što želimo napraviti, kazao je u razgovoru za likemetkovic.hr Greben.

Potrudili smo se ispoštovati naputak o mjerama zaštite i vjerujem da će sve proći uredu.


Vrijeme korone je iznjedrilo nekoliko novih izložaka koji će upotpuniti već najavljeni postav skulptura koje prate fotografije. 

– Ovih dana završavam i jedno iznenađenje za sve posjetitelje u obliku video-projekcije koja će se tijekom izložbe prikazivati na zidnoj podlozi.

Izložba je zamišljena kao jedno druženje malo šireg kruga prijatelja i ljubitelja Grebenova opusa uz zvučnu potporu glazbenika okupljenih u projekt Hrapavi koji su za ovaj put pripremili nešto drugačiji zvuk.

– Otvorenje će u glazbenom dijelu zaključiti brat i prika Dario aka ‘Kozma’ završiti večer svojim dj-setom, najavio je Greben.

Dan nakon otvaranja izložba će biti postavljena u unutarnji izložbeni prostor GKS-a.

Nije bilo lako u ovoj situaciji odlučiti se za izlaganje. U tome je od početka puno pomogla građanska udruga Metković 600 i Ustanova za kulturu i sport Metković. Vidimo se u nedjelju, 2. kolovoza, u 20:30 na Ljetnoj pozornici, zaključio je pozivom razgovor Koraljko Greben.

Foto: Marin Veraja