Kultura

Rahela Elizabeta Bošnjak oduševljava svojim klavirskim umijećem, velika zahvala svima

Lijepe vijesti dolaze iz Glazbenog odjela OŠ „Vladimir Nazor“ i našeg grada Ploče.

Rahela Elizabeta Bošnjak učenica VI razreda glazbenog odjela u klasi Iride Oršulić prof. predstavila se na natjecanju 19.04. 2018. u Splitu – Daleki akordi, sa uspjehom – Priznanje. Na drugom međunarodnom natjecanju klavirista u Tivtu (CG), 18.05. 2018, te među sudionicima Ukrajine, Litve, Hrvatske, Rusije, Crne Gore i Srbije, Rahela je predstavila naš Grad sa uspješnim rezultatom III nagrade.

Zadovoljstvo i uspjeh je veći saznanjem da naš Grad ima sluha volje i želje za pomoći mladim talentima.
Učenica je jedno od četvero djece samohrane nezaposlene majke iz Ploča koja klavir kao glavno sredstvo rada kući nije imala. Da bi ostvarila svoj put prema napredovanju OŠ sa ravnateljicom Javorkom Musulin, prof. financijski je pokrila oba međunarodna natjecanja sa svim potrebnim elementima, što smo se uvjerili da sudionici iz drugih zemalja svoje sudjelovanje na natjecanjima snose sami.
Obitelj Marinović iz Ploča, sa gđom Andreom Marinović, mag.pharm. (rođena Škoro) poklonila je klavir marke PETROF učenici za vrijeme njenog školovanja kojeg dalje planira.


Nakon završenog školovanja ili u slučaju prekida, isti instrument gđa. Andrea i njen brat gosp. Pero Škoro imaju želju da klavir bude doniran Glazbenom odjelu, istoj školi u kojoj su brat i sestra završili osnovno glazbeno školovanje – klavir, sa željom da instrument koji su dobili od svojih roditelja pomogne budućim naraštajima i talentima našeg Grada.

“Da ova lijepa priča ima i svoj zadovoljavajući kraj, na sve ovo pomaže i Grad Ploče u suradnji sa zamjenikom gradonačelnika gosp. Zoranom Majstrovićem. Grad odvaja sredstva za dovođenje instrumenta u najkvalitenije stanje zvuka i rada na njemu, i izražava daljnju spremnost za pomoć mladim talentima našeg Grada. Svim ovim postupcima čovjek i dalje ima nadu i želju da mladi talenti nastave sa učenjem, radom i napredovanjem, ostavljajući i oni jedan dan trajni trag iza sebe” – sa velikim zahvalom svima izjavila je Irida Oršulić prof.