Kultura

Puna Delta kviza: “Kokoš Maratonci Anel” prvi među čak 34 ekipe Neretvanskog pub kviza!

U opuzenskom motelu Delta održan je peti ovogodišnji Neretvanski pub kviz, na kojem su nastupile 34 ekipe.

Najbolji su bili “Kokoš Maratonci Anel”, koji su upisali 109 bodova, te im je pripala tura pića od motela Delta i poklon bon u pločanskoj pizzeriji Oliva koja se nalazi u sklopu pločanske sportske dvorane. “Jurica Pavlović pravi profil” s tri boda manje, po drugi put su na kraju završili drugi, a dobili su poklon paket od pet ulaznica od metkovskog kina Pobjeda, te turu pića od motela Delta.

Opuzenska knjižnica poklonila je paket knjiga trećeplasiranoj ekipi “Grupa TNT”, te paket besplatnih godišnjih članarina ekipi “Nisam školovala”, koja je na kraju završila na četvrtom mjestu. U kategoriji “laki luzer”, za deveto mjesto u poretku, turu pića je dobila BiH ekipa “Stupor Mundi”.


U vizualama se tražilo prepoznavanje američkog političara Mike Pencea, grad Chicago, bostonski terijer, te film “Pasje poslijepodne” s Al Pacinom u glavnoj ulozi. U ABC pitalicama se tražio “bitls” koji u trapericama prelazi zebru na albumu Abbey Road, koji je glumac bio privatni istražitelj prije filmske karijere, engleska kraljica s najkraćim vladarskim stažom od devet dana, te minimalni ulog u pokeru koji dijeli ime s jednim našim imenom. U igri otvorenih pitanja se tražilo vrijeme na satovima u izlogu, glumac koji uvijek izvuče deblji kraj, u kojoj je državi zabranjeno koristiti žvakaće gume bez liječničke potvrde, te neke izjave Željka Keruma. Kvizaši su tijekom kviza slušali Nelu, Štefa, Makija, Detour, Alessiu Caru, Pain of salvation, Ghost, Cream, One republic i mnoge druge.

Sljedeći šesti kviz se igra u petak 23. veljače s početkom u 20 sati.

Vidimo se u motelu “Delta” Opuzen!