Kultura

U Pučkom otvorenom učilištu Ploče otvorena izložba slika Elle Fleš

Svi ljubitelji likovne umjetnosti narednih dva tjedna uživati će u izložbi svjestski poznate slikarice Elle Fleš. Portreti glazbe, kolonija je slika nastala djelovanjem u Kanadi i Mexicu, ali i oslikavanjem domaćih glazbenika u pravcu klasične glazbe.

Izložba je otvorena recenzijom Elline umjetnosti i izložbe od strane Senke Marinović, povjesničarke umjetnosti i potpredsjednice udruge KD Festival Ploče koja je kroz struku i dugogodišnje iskustvo u organizaciji klasičnih koncerata s pravom opisala i dokazala vrijednost autoričinog rada. Praćena koncertom Marice Vilibić, prof. violine, Fleš je u prisutnosti posjetitelja stvorila nekoliko novih djela koji se pridružuju sastavu izložbe.

Akademska slikarica Ella Fleš rođena je 1955. u Aranđelovcu. Od trenutka kad je u svojoj šestoj godini uzela kist u ruke osjetila je slikarski talent i znala da će joj slikarstvo postati životni poziv. Nakon diplome 1979. odlazi živjeti i raditi u Vancouver i Montreal gdje se uključuje u likovni svijet grada, postavlja samostalne i skupne izložbe u raznim galerijama Kanade i SAD-a.
Svake godine sudjeluje u likovnim događanjima otoka osobito za vrijeme održavanja ljetnih festivala.
Osmislila je izložbeni projekt “Portreti grada” u kojem u određenom gradu neposredno slika portrete istaknutih mještana. U novije vrijeme istražuje motive glazbenih instrumenata tako da živu strukturu slike postavlja sama glazba u trenutku stvaranja. Upravo je to tema ove izložbe u Pločama za koju se nameće naziv – Portreti Glazbe.


Izložba je za posjetitelje otvorena do 31. kolovoza 2017. godine.

Ostale fotografije pogledajte na facebook profilu Pučkog otvorenog učilišta Ploče