Kultura

Pučko otvoreno učilište: Besplatna projekcija filma “ODISEJ”

Povodom rođendana Kino mreže, Pučko otvoreno učilište Ploče svojim sugrađanima poklanja besplatnu projekciju filma “ODISEJ”.

Nov, atraktivan i sa odličnom glumačkom postavom.
Dom kulture Ploče, 07.11.2017. s početkom u 19.30h

HRVATSKA PREMIJERA!
Godina je 1948. Jacques Cousteau, njegova supruga i dva sina žive ‘u raju’, u prelijepoj kući s pogledom na Sredozemno more. Međutim, Cousteau sanja samo o avanturi. Sa svojim izumom, scuba ronilačkom opremom s kojom može disati pod vodom otkriva novi svijet. Sada taj svijet želi i istražiti. A za to, spreman žrtvovati baš sve…


Žanr: biografski, avanturistički

Glumci: Lambert Wilson, Audrey Tautou, Pierre Niney

Zanimljivost: “Odisej” sniman i na hrvatskom JadranuFilm „Odisej“, spektakularna je filmska priča o francuskom istraživaču podmorja, vizionaru i inovatoru Jacquesu Cousteau, pod redateljskom palicom Jérômea Sallea.
Film koji je hrvatske otoke Hvar, Vis i Biševo – na kojima su snimljene neke od najatraktivnijih scena, stavio u središte svjetske filmske produkcije; spaja Cousteauov životni pothvat i razvoj jedne turbulentne obiteljske priče. „Odisej“ donosi presjek događaja gotovo 30 godina iz Cousteauovog života, a dramsku okosnicu osim čuda podvodnog svijeta čini odnos sa suprugom Simone (Audrey Tautou) te dvojicom sinova, od kojih tragično stradalog Pihillipea glumi Pierre Niney. Ove je godine film nagrađen francuskom nagradom César za najbolji zvuk te je nominiran nagradom Globe de Cristal za najboljeg muškog glumca (Lambert Wilson) i žensku glumicu (Audrey Tautou).

VIDIMO SE U DOMU KULTURE PLOČE!
ULAZ SLOBODAN!