Kultura

Prosvjed protiv TE na Maratonu lađa

Aktivisti Građanske inicijative “Pravo na zdrav život” jučer su prosvjedovali na rivi u Pločama noseći višemetarski transparent s natpisom “Ne termoelektrani”, izražavajući na taj način protivljenje zamislima o gradnji termoelektrane u polačanskoj gradskoj luci.

Aktivisti su transparent nosili rivom u vrijeme uplovljavanja u pločansku gradsku luku sudionika ovogodišnjeg Maratona lađa, te za vrijeme svečene dodijele nagrada pobjednicima tog maratona.

“Svjesno smo odlučili jučer prosvjedovati u Pločama na završetku ovogodišnjeg Maratona lađa jer želimo da našu poruku protivljenja zamislima o gradnji termoelektrane u pločanskoj gradskoj luci vidi što veće broj nazočnih i da to primijete brojni mediji koji su pratili ovogodišnji neratvanski Maraton lađa”, rekla je predsjednica Građanske inicijative “Pravo na zdravi život” Ana Musa. Ona je upozorila kako bi eventulanom izgradnjom termoelektrane u pločanskoj gradskoj luci za nekoliko godina bila uništena poljoprivreda u Dolini Nertve a stradala bi i marikultura u tom dijelu Jadranskog mora.


“Termoelektrana u pločanskoj gradskoj luci bila bi opasna po zdravlje ljudi u dolini Neretve”, kazala je Musa.

Ona je također rekla da su aktivisti transparent s natpisom “Ne termoelektrani” pokazali i predsjedniku Republike Ivi Josipoviću u vrijeme dok je on bio na pločanskoj rivi prateći završnicu Maratona lađa.

novilist.hr
Foto: Ana Musa