Kultura

Promocija knjige Željka Garmaza – “U Africi nije sve crno”

Pozivamo vas na promociju nove knjige Željka Garmaza “U Africi nije sve crno”, u subotu, 19. studenoga u Narodnoj knjižnici u Pločama, s početkom u 19 sati.

Na promociji će vas autor, kroz priču o knjizi i projekcijom fotografija povesti u Afriku.

 


Željko Garmaz odrastao je i školovao se u Pločama, a danas živi u Osijeku.

U Africi nije sve crno zbirka je putopisa u kojoj se priča o Africi na način koji taj kontinent prestaje biti nepoznata “crna rupa”.
Knjiga je tiskana na najkvalitetnijem papiru, ima 256 stranica, u potpunosti je u boji i bogato ilustrirana s više od 100 fotografija i može vam poslužiti i kao vrlo vrijedan poklon najmilijima za predstojeće blagdane.

U ovoj knjizi možete pročitati autorova svjedočanstva o krvavom građanskom ratu u Sijera Leoneu, a posebno su dramatične priče o djeci ratnicima te o logoru u središtu glavnog grada u kojem su godinama živjeli samo žrtve toga rata bez ruku i nogu; saznajte kako su žene bile pokretačice najvećih akcija spašavanja životinja koje su se našle pred izumiranjem; kako je u Ruandi biciklizam postao državni projekt i nacionani sport broj jedan; zašto svi svjetski rastafarijanci žele doći u grad Shashamene u Etiopiji; kako je dječak iz Malavija od otpada napravio vjetrenjaču i tako osigurao svojoj obitelji da jedini u cijeloj zemlji imaju struju svaki dan u godini; kako je putovati najstarijim putničkim brodom na svijetu; penjati se na aktivne vulkane u Kongu i Tanzaniji; jesti skakavce i leteće mrave; družiti se sa svjetski poznatim kuharom Kiranom Jethwom itd. itd.

Podsjetimo, prošlo je pet godina otkako su Željko Garmaz i Maja Sajler Garmaz objavili knjigu “Naš čo’ek u Africi” od čije su prodaje sredstva donirali za izgradnju srednje škole u selu Kivumu. Škola danas ima kapacitet za čak 1.000 učenika koji su dobili mogućnost školovanja, ali i svakodnevnog toplog obroka oko čega i dalje računa vodi naš misionar fra Ivica Perić.

Poput “Našeg čo’eka u Africi” i ova knjiga će imati ulogu u ostvarenju novog projekta u selu Kivumu – dio prihoda od prodaje knjige bit će doniran fra Ivici za daljnju izgradnju školskoga kompleksa u selu Kivumu u Ruandi, koji obuhvaća i izgradnju sportske dvorane, a koja će biti tek druga sportska dvorana uopće u cijeloj Ruandi!

Veselimo se vašem dolasku!

afrika-garo

Oni koji ne mogu doći, a žele naručiti knjigu, neka se jave na zeljko.garmaz@gmail.com

Facebook event: U Africi nije sve crno