Kultura

Promocija knjige „Tanka punta“ autora Jasmina Agića

Promocija knjige „Tanka punta“ autora Jasmina Agića održat će se ovog četvrtka (28. 3.) s početkom u 19 sati u Narodnoj knjižnici Ploče.

O knjizi

Roman “Tanka punta” nagrađen je na anonimnom konkursu Fondacije za izdavaštvo 2023. godine. Izdavač romana je tešanjska izdavačka kuća Planjax. Priča romana “Tanka punta” govori o vojniku koji proživljavajući kratku i strastvenu ljubav otkriva kako još uvijek nije prevazišao ratne traume. Agić je ovim romanom pokazao da priče koje tematiziraju rat još uvijek posjeduju snagu da zarobe čitaoca svojim zapletima, ali još i više dvojbama i dilemama koje proganjaju protagoniste takvih priča.


Biografija

Jasmin Agić rođen je u Zenici 1982. godine. Diplomirao je i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Autor je pet knjiga umjetničkih proza: „Gospođica Biljana Tepalj i druge priče“, „Bahka“, „Petko godišnje doba“, „Povučen život“, „Čudo u ulici Omera Maslića“, drame za čitanje i izvođenje „Terezinski sužanj“, knjige eseja „Historija odbačenih“ i knjige književnoteorijskih radova „Književa teorija i praksa – književne i filmske kritike“. Živi i radi na relaciji Zenica – Sarajevo.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.