Kultura

Promocija knjige “Raskrižje” Marijane Perinić u Narodnoj knjižnici Ploče

Marijana Perinić, spisateljica i komičarka, predstavlja svoju četvrtu knjigu “Raskrižje”.

Promocija će se održati u ponedjeljak, 6. lipnja s početkom u 19:30 sati.

Više na: http: //knjiznice.nsk.hr/ploce/event/promocija-knjige-raskrizje-marijane-perinic/


O knjizi (Naklada Fragment):

Kristina se vozi taksijem prema aerodromu kako bi odradila prevoditeljski posao u Parizu. Kako je na raskrižju Jukićeve i Savske ulice prometna nesreća, na nagovor nervoznog taksista koji ne želi preuzeti odgovornost ako zakasne, ona mora donijeti jednu naoko nebitnu odluku:

Skrenuti desno prema Trešnjevci ili lijevo prema zelenom valu kako bi stigla na let?
Zbog lakšeg praćenja paralelnih radnji, cijeli je roman ispresijecan poglavljima Lijevo i Desno, čime životne priče protagonistice dobivaju na dinamici, živosti i zanimljivosti.

Knjiga propituje temeljne obiteljske, prijateljske i životne vrijednosti, bavi se vječnom tematikom muško-ženskih odnosa, prijevare, izdaje i moći oprosta te se dotiče aktualnih tema poput političkih afera, prava na pobačaj, diskriminacije zbog različitosti i homofobije.

Buridanov magarac možda umre od gladi, ali dilema lijevo ili desno u romanu Marijane Perinić zadovoljit će sve književne apetite i dotaknuti sve emocije. Prokleta mogućnost izbora uvijek postoji. Ljudi, kažu, sami biraju svoj put, a na tom putu nemojte zaobići Raskrižje.
– Tarik Filipović, glumac

Napeta priča koja otkriva sve zamke slobode izbora.
– časopis Gloria

Tek promatrač onog najdubljeg, esencijalnoga, fundamentalnog u nama može, oslanjajući se na inteligenciju koja krasi svakog komičara, opisati život i ljude tako da vam je prva reakcija smijeh, a zatim razmišljanje. Upravo nas na taj put vodi i Marijana Perinić u svom romanu. Krenite i nećete požaliti.
– Tonkica Zlački, glavna urednica miss7

O autorici (preuzeto sa stranice izdavača):

Marijana Perinić rođena je 8. kolovoza 1978. u Šibeniku. Radi kao spisateljica, blogerica, voditeljica, komičarka, imitatorica, menadžerica i turistički vodič. U svijet stand-up komedije ušla je 2007. godine. Iza sebe ima više od 600 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Pokrenula je prvi tematski stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima Štiklom u mozak, loptom u dupe, a vrhunac komičarske karijere joj je imitacija bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Prije osam godina je osmislila talk-show Ženska priča, u kojem s gostima tematizira važna pitanja i aktualnosti vezane uz žene, promovirajući tako snagu ženske solidarnosti i međusobne podrške. Talk-show se emitira na portalu Miss7, čija je ujedno i redovna nedjeljna blogerica.

Dodatno je autorica i voditeljica dviju televizijskih emisija.

Perilica je zabavna emisija u kojoj Marijana putuje Hrvatskom i “pere” poznate javne osobe u gradovima u kojima žive ili su odrasli. Gosti moraju odgovarati na škakljiva pitanja i sudjelovati u komičnim izazovima. Introspekcija je emisija o osobnom razvoju i međuljudskim odnosima, s ciljem boljeg upoznavanja čovjeka, koju vodi s poznatim psihoterapeutom Tomislavom Kuljišem.

Bez obzira na neupitnu svestranost, na pitanje koji joj je posao ipak najdraži, bez razmišljanja odgovara: – Pisanje. Dok pišem, najbliža sam stvarnoj sebi.

Bibliografija:

Gore ne može, zbirka šaljivih priča sa stand-up comedy nastupa (Vuković & Runjić, Zagreb, 2010.)
Šaka suza, vrića smija, roman (CeKaPe, Zagreb, 2012.)
Jesi online?, roman (Funditus, Zagreb, 2016.)
Raskrižje, roman (Naklada Fragment, 2021.)

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.