Kultura

Promocija knjige Maje Klarić: Vrijeme badema (Camino de Santiago)

U četvrtak, 10.11.2016. u Narodnoj knjižnici Ploče održat će se promocija nove knjige šibenske pjesnikinje Maje Klarić s početkom u 19 sati. Riječ je o njezinoj četvrtoj knjizi, naslovljenoj „Vrijeme badema“, u kojoj opisuje poznato hodočašće Camino de Santiago u Španjolskoj. Nakon tri zbirke putopisne poezije, „Život u ruksaku“, „Quinta Pitanga“ i „Nedovršeno stvaranje“, Maja po prvi put objavljuje dužu prozu, a ova zanimljiva knjiga obogaćena je i fotografijama koje je na putu snimila njezina sestra Dijana Klarić.

Dugo očekivana nova knjiga donosi priču o hodočašću koje iz godine u godinu postaje sve popularnije diljem svijeta. U četveročlanoj skupini, Maja je krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago dugo 880 km, a koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji nakon čega su nastavili još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana gdje su završili svoje prvo veliko pješačenje.

Putopis „Vrijeme badema“ donosi jedan sasvim nov pogled na to poznato hodočašće o kojem se već dosta i govori i piše. Kako i sama u knjizi kaže, nije to vodič za Camino u kojem ćete pronaći popise prenoćišta ili kilometražu između dvije etape na putu, no čitajući knjigu moći ćete doživjeti nešto još važnije – osjetiti što znači hodati i po 30 kilometara dnevno, boriti se za žuljevima, ali i iskusiti ono što je najvažnije što hodočasnici proživljavaju na tom putu – osjećaj zajedništva, smirenosti i duhovne transformacije.


Datume ostalih promocija kao i zanimljive i korisne informacije o Caminu možete pronaći na njezinoj Facebook stranici „Maja Klarić, putopjesnikinja“ putem koje možete i naručiti knjigu ukoliko niste mogućnosti prisustvovati promociji.

maja-klaric-2016

Narodna knjižnica Ploče