Kultura

Promocija knjige “Luč Hrvata” Ante Tadića – Šutre

U Domu kulture, 25. studenoga s početkom u 19 sati održati će se promocija knjige Ante Nadomira Tadića Šutre „Luč Hrvata“, vama možda najpoznatijeg kao autor popularne skladbe „Stina pradidova“.

Ante Nadomir Tadić Šutra rođen je u Otoku na Cetini, zaseok Ovrlja, na blagdan Svetoga Roka, 16. kolovoza 1963. Od 5. kolovoza 1995. živi i djeluje u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu. Piše pjesme i prozu. Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Diplomirao je na Sveučilištu u Zadru, na Odjelu za informatologiju i komunikologiju. Profesor je komunikoloških predmeta. Izabran je u nastavno zvanje predavača u području društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana komunikologije.

Objavljivao je poeziju i prozu u dnevnim novinama, tjednicima i periodičnim publikacijama, nastupao na programima radija i televizije u domovini i dijaspori.


Objavio je deset samostalnih knjiga poezije, a zastupljen je u petnaest antologija i skupnih knjiga. Dvije mu se pjesme nalaze i u školskim udžbenicima iz hrvatskoga jezika, a neke su mu i prevedene na: njemački, engleski i slovenski jezik. Promociju će glazbenim izvedbama pratiti Klapa Stina.

ante-nadomir-luc-hrvata

Tekst: Pučko učilište Ploče
Foto: compas.com.hr