Kultura

Promocija filma “Najveće svjetske fešte – Maraton Lađa”, autora Roberta Knjaza

U organizaciji Udruge lađara Neretve i Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve, sinoć je u prostorijama Hrvatskog slova u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu održana promocija filma “Najveće svjetske fešte – Maraton Lađa”, autora Roberta Knjaza.

U prepunoj dvorani Neretvani su uživali u druženju i zdušno se smijali zgodama iz ovog vrlo zanimljivog i humorističnog prikaza najveće neretvanske fešte. Udruga lađara pri tome je dodijelila nekoliko zahvalnica zaslužnim osobama i udrugama koje promiču Maraton lađa.

Predsjednik Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve, Antonio Volarević, posebno je pozdravio izaslanika gradonačelnika Milana Bandića, dr. Joška Buluma te izrazio veliku zahvalnost gradonačelniku za promociju doline Neretve i Maratona lađa, posebno zbog fascinantnog prikaza fotografija Maratona lađa na zagrebačkim fontanama. Ujedno je najavljen i veliki humanitarni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog koji će se održati u listopadu ove godine u organizaciji Instituta, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića, a s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku potrebne medicinske opreme za Dom zdravlja i rodilište u Metkoviću.


 

Tekst i fotografije: Udruga lađara Neretve