Kultura

Projekt „Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju“

Projekt „Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju“ zajednički je projekt Europske unije i Vijeća Europe čiji je cilj unaprijediti socijalnu koheziju u jugoistočnoj Europi kroz promicanje inkluzivne odgojno-obrazovne politike. U projektu sudjeluje sedam zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija i Hrvatska.

U svrhu provedbe projekta u Zagrebu je organizirana druga godišnja konferencija na kojoj je sudjelovalo 170 sudionika. Međunarodna konferencija je okupila predstavnike obrazovnih vlasti; znanstvenike, stručnjake i praktičare u području odgoja i obrazovanja te predstavnike organizacija civilnog društva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


U sklopu konferencije održana je izložba „Expo za inkluziju“. Svaka od zemalja članica imala je izložbeni prostor na kojem su prikazani primjeri dobre prakse.  Naša škola pridonijela je izložbi power point prezentacijom o uspješnoj suradnji  roditelja, lokalne zajednice i škole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Našu školu predstavljale su nastavnica povijesti  Adriana Kostanić Burić, edukatorica – rehabilitatorica  Antonela Jončić i predstavnik roditelja Marijan Tolj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Članovi našeg tima bili su sudionici okruglog stola na temu „Inkluzivno obrazovnje  u praksi“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Antonela Jončić dala je izjavu za Hrvatski radio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U sklopu projekta snimit će se film o inkluzivnom obrazovanju. Gospodin Marijan Tolj  pred kamerama je iznio svoje mišljenje o navedenoj  temi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konferencija je bila dobra prilika da svi sudionici iznesu svoj pogled na inkluzivno obrazovanje te da se iznesu primjeri dobre prakse, ali i upozori na teškoće u provedbi projekta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekst i fotografije: os-vnazor-ploce.skole.hr