Kultura

Kroz projekt HERCULTOUR obnovit će se prostori u Domu kulture Ploče

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na prvom partnerskom sastanku povodom početka provedbe projekta HERCULTOUR koji se održao 31. siječnja 2018. i 01. veljače 2018. u Zadru.Projekt HERCULTOUR nastavak je uspješno realiziranog projekta HERA, a financira se u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 8,7 milijuna kuna, a provedba će trajati 18 mjeseci. Cilj projekta je kapitalizirati postignuća projekta HERA i učvrstiti njihovu održivost kroz jačanje djelovanja Udruge HERA. Provedbom projekta HERCULTOUR u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nastavit će se s financijskim ulaganjima u Centar za selektivne oblike turizma u našoj županiji otvorene u sklopu HERA projekta.

Planirano je obnavljanje dodatnih prostora Doma kulture u Pločama koji će služiti kao izložbeni prostor Zavičajne zbirke Grada Ploča. Dio sredstava utrošit će se za nabavku opreme za multimedijalni dio Centra, te će se nastaviti sa snažnom promocijom kulturno-turistička rute „Neretva – dolina života“.


Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosit 1,2 milijuna kuna.

Radio Ploče