Kultura

Program 32. Smotre folklora ‘Na Neretvu misečina pala’

U Metkoviću će se od 19. – 22. svibnja održati 32. po redu tradicionalna Smotra folklora jedna od najvećih kulturnih baština ne samo Metkovića nego i šire „Na Neretvu misečina pala“.

Smotra će se otvoriti u četvrtak 19. svibnja radionicom Na Neretvu glagoljica pala koja će se održati u galeriji GKS-a od 9 – 12 i 17 – 19 sati, nakon čega slijedi predavanje o glagoljskom pismu.

U petak 20. svibnja bogat program se nastavlja radionicom pisanja i izrade glagoljskih slova također u Galeriji GKS-a od 9 – 13 sati, da bi od 18 sati na Trgu kralja Tomislava slijedilo svečano otvaranje smotre koje će se nastaviti u GKS-u u 19:30 sati s večeri folklornih skupina DALMACIJE I GOSTIJU.


Subota 21. svibnja nam najprije donosi u 10 sati u Gradskom parku 4. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural u organizaciji Udruge DOBRA, zatim slijede radionice u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira, u organizaciji Udruge Otac Ante Gabrić, od 13- 17 sati. U 19 i 30 nas u GKS-u čeka druga večer nastupa folklornih skupina.

Posljednjeg dana tradicionalno je na rasporedu u crkvi sv. Ilije u 20 sati koncert Marijanskih pučkih napjeva kojim će se svečano zatvoriti 32. smotra „Na Neretvu misečina pala“.

Svi ste pozvani da svojim dolaskom uveličate ovaj događaj. Vidimo se!

 

Tekst i foto: www.metkovic-news.com