Kultura

Priopćenje GI “Pravo na zdrav život” povodom referenduma

Poštovane sugrađanke i sugrađani, voljena Neretvo,

hvala na velikom, ogromnom PROTIV termoelektrani, hvala na još jednoj pobjedi.
Mi koji smo uvijek bili PROTIV termoelektrane : i 1986. i 1996. i 2002. i 2014. i sada 2015. i koji ćemo uvijek ostati zadnja linija obrane zdrave, čiste, zelenei plave voljene nam Neretve od srca vam zahvaljujemo. Naša je pobjeda čista, naša je pobjeda pobjeda ljubavi, pobjeda za naše danas i sutra naše djece.
Hvala svim članovima i simpatizerima Građanske inicijative „Pravo na zdrav život“ ,veliko hvala udruzi „Škanj“, našim prijateljima iz Metkovića, Graca, Trpnja, Opuzena , hvala zelenima diljem lijepe naše Hrvatske, svim našim susjedima, znanima i neznananima koji su nas nesebično podržavali svo ovo vrijeme, ovo je i njihova velika pobjeda, ovo je pobjeda zajedništva.
Nismo posustali, nisu nas uplašili, nisu nas prevarili ni zaveli.
Kada su osnovali tvrtku Luka Ploče Energija d.o.o. mi smo ukazali koje su im namjere, kada su sa gradskim čelnicima pozivali na izlet u Plomin mi smo ih razobličili, kada su za sjednicu Gradskog vijeća pripremili točku inicijativa o uvrštenju lokacije Termolektrane u Luci Ploče u Prostorni plan DNŽ mi i vi smo ih prosvjedom zaustavili, svi skupa smo im na veličanstvenom sveneretvanskom prosvjedu još jednom pokazali što mislimo o njihovoj inicijativi.
Hvala i onima u gradskoj upravi koji su pred voljom i snagom naroda konačno „progledali“. Nema te gradske , županijske i državne uprave koja može protiv volje NARODA.
Ovo je jasna poruka svim interesnim skupinama, svim političkim elitama: dok je nas nema termoelektrane u Neretvi. Naše zdravlje, naš zdrav okoliš i zdrava budućnost naše djece nemaju cijenu i nisu na prodaju.
Ostajemo i dalje budni i oprezni i nakon ove referendumske pobjede. Ostajemo zajedno sa svima vama na braniku lijepe naše Neretve.

Građanska inicijativa
„Pravo na zdrav život“ Ploče


Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.